След искането на Нинова: Парламентът решава за "Спутник V"

НС ще разгледа проект на решение за възлагане на МС осигуряване на достъп на българските граждани до препарата

По искане на "БСП за България" парламентът ще разгледа проект на решение за възлагане на Министерския съвет осигуряване на достъп на българските граждани до руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V". Това предвижда проектопрограмата за работа на депутатите в петък, съобщава БТА. 

На второ гласуване в четвъртък се очаква народните представители да обсъдят Законопроект за предоставяне на цифрово съдържание и цифрови услуги и за продажба на стоки. Освен него в проекта на програма са и вторите четения на промените в Закона за автомобилните превози, в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, както и в Закона за пътищата.

На първо гласуване ще бъде разгледан Законопроект за изменение и допълнение на Закона за българските лични документи. В дневния ред е включен и проект на решение за отпускане на държавни парични награди за особени заслуги към българската държава и нацията.

В петък е предвидено време и за редовния парламентарен контрол, след приключване на законодателната част на заседанието.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ