Николай Нанков се връща в регионалното министерство. Днес той ще бъде назначен за заместник - министър. Това съобщава "Стандарт", позовавайки се на депутати от ПГ на ГЕРБ.

Както БЛИЦ писа Нанков е подал оставката си като депутат. Тя ще бъде гласувана утре като точка първа от дневния ред на НС.

Нанков е получил покана от Аврамова да заеме поста заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Нанков бе на тази позиция и в предишния кабинет на Бойко Борисов.

Припомняме, че бившият министър на регионалното развитие и благоустройството се върна в Народното събрание като депутат от групата на ГЕРБ, след като освободи министерския пост заради тежката катастрофа край Своге, отнела живота на 20 души.

Постът му наследи доскорошният народен представител от партията Петя Аврамова, а заради катастрофата заедно с Нанков си тръгнаха министрите на вътрешните работи и транспорта Валентин Радев и Ивайло Московски. Оставката на Нанков е залегнала като първа точка в програмата за работа на парламента в сряда, мотивите ѝ обаче засега остават неизвестни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!