Арестът и оставката на Нено Димов е положителен резултат от вота на недоверие, поискан от БСП. Нашите действия накараха институциите да се задействат, но една оставка, девета поред, не решава кризата. Това заяви пред БСТВ зам.-председателя на ПГ "БСП за България" Христо Проданов.

"9 министри в това правителство са сменени, а основният проблем остава. Единственото спасение за България е да си отиде този, който е 10 години начело на държавата, защото  негова е основната вина за това състояние на страната”, добави Проданов. 

Той коментира, че министър Аврамова също носи отговорност за кризата, но за нея няма последствия. „Бяха отпуснати 80 млн. евро от Европа за ремонт на язовири. Беше създадено държавно предприятие, което стопанисва язовирите и бяха отпуснати 500 млн. за тяхното стопанисване. Къде потънаха тези пари?”, попита Проданов.

„Едната криза не е свършила, започва другата. Бушоните изгарят, но разграбването на България продължава”, каза социалистът. Той разясни, че другата седмица БСП започва консултациите с партиите, които не смятат за нормално в 21 век стотици хиляди българи да бъдат без питейна вода и да дишат мръсен въздух.  

„Това управление превърна България в сметището на Европа и света”, заяви Христо Проданов. Той припомни писмения отговор на Владислав  Горанов, в който пише, че са внесени 700 хиляди тона отпадъци от трети страни, сред които и медицински отпадъци :

„Продължават да се разкриват незаконни депа за боклук. Европейските инвеститори бягат от България, но европейските боклуци идват в страната ни. Те си изнасят производствата в други страни, но си карат боклуците тук. Решението е смяна на това управление”, завърши Христо Проданов.