Среднощните скандали на Петков ескалираха! Изловиха го в грозна изцепка

Защо очакват специално отношение от администрацията? Или намират за нормално да звънят на шефа на АПИ или на която и да е друга структура и да ги притискат по телефона? - попита бившият регионален министър на ГЕЕБ Николай Нанков

От няколко дни насам съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков се оказа в епицентъра на грозни среднощни скандални. При това той сам ги забърка!

Всичко започна в петък вечерта, когато Петков реши да скочи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и Министерство на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ). Последва светкавична реакция от засегнатите от среднощните бръщолевения на Петков.

И това не го отказа! Отново в малките часове на денонощието, но този път в събота нощта, съпредседателят на ПП отново използва социалните мрежи, за да скочи този път на шефа на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Именно заради среднощните скандали, които съпредседателят на ПП забърка, бившият регионален министър на ГЕЕБ Николай Нанков изобличи всичките лъжи на Петков, които той изръси в малките часове на петъчния и съботния ден.

Ето какво написа Нанков в личния си фейсбук профил (публикуваме думите му без редакторска намеса):

От няколко дни депутати от ПП остроумничат във фейсбук - Кирил Перков - пардон, Петков, се прави, че разбира от пътища. Друг пък се притеснява, че им се отправяли шаблонни послания. Аман. 

Никакви послания не виждам аз. А едни безпардонни политици, които си мислят, че без тях Земята ще спре да се върти. Ами не, няма да спре.

Всички граждани, включително и депутатите от ПП, трябва да спазват правилата в правовата държава и реда в нея. И най-важното - не се лъже! Просто е и важи за всички, не само за Просто Киро, че да се чувства дискриминиран!

В правовата държава има парламентарен контрол, всеки депутат може да зададе всякакъв въпрос към министър. Дори да е служебен - нима ПП забравиха, че според наложените от тях промени в Конституцията парламентът не се разпуска преди избори?! 

Защо очакват специално отношение от администрацията? 

Или намират за нормално да звънят на шефа на АПИ или на която и да е друга структура и да ги притискат по телефона? 

А помните ли Кирил Перков - пардон, Петков, щом изгря на политическата сцена как громеше понятия като инхаус, инженеринг. После някакво чудо явно е станало, та първо заобича инхауса - неговият министър не само продължи да възлага по “лошите” договори на ГЕРБ”, ами ги завиши със стотици милиони.

А се оказа, че е сключвал и нови.

Сега не само е заобичал инженеринга. Ами и по всичко личи е опитвал да окаже политически натиск на шефа на АПИ за определени търгове… при това на инженеринг. 

Защото препроектирането и изграждането на система за реверсивно движение между София и Перник си е процедура на инженеринг (едва ли го е разбрал още). 

Ама какво се прави на невинен или пък на много заинтересован сега - довчера ПП имаше регионален министър. Защо не попита “корифея” къде е проектът за реверсивно движение за Перник? И защо го е замотал? Защо тогава не се интересуваше от проекта? И защо на въпрос от моите колеги Георг Георгиев и Христина Георгиева през 2023 г. по темата само кършеха пръсти и гледаха гузно? 

Оглушително мълчание…