Премиерът Сергей Станишев смята, че има логика и основание НДСВ и ДПС да се явят с обща листа на евроизборите, съобщи Дарик радио.
"Има логика, има основание, но самите партии би трябвало да го преценят. Не мога аз да им давам акъл“, каза министър-председателят. Според него, това трябва да преценят самите партии.
Станишев дойде в централата на ДПС, за да поздрави лидера на движението Ахмед Доган за 55-тият му рожден ден. Премиерът подари на рожденика микроскоп: „За да достига винаги до същността на нещата и да му помогне в анализите, които прави. 
Освен лабораторният прибор лидерът на ДПС получи в дар, негов портрет от преди 25 години, рисуван в Карлово от натура непосредствено преди влизането му в затвора. Картината донесоха Димитър и Светослава Тадаръкови. Председателят на Мюсюлманското настоятелство в Пловдив Джамисет Джафер поднесе също картина, но изобразяваща харем. Наред с многото художествени платна Ахмед Доган се сдоби с декоративна секира, кристален орел и копие на тракийска златна маска. /БЛИЦ