Почтеност, прозрачност и професионализъм. Това ще бъде мотото на нашата работа. Молбата ми е медиите да ни дадат толеранс от около седмица, за да може колегите да се запознаят с реалната картина, която ще бъде представена по-късно пред българското общество. Това заяви служебният министър-председател Стефан Янев в началото на първото заседание на служебния кабинет.

Ще проведем разговори за перспективите за социалните мерки и план за ваксинация. Очаквайте открита и честна информация, защото ще работим за обществото съвсем открито, посочи премиерът Янев.

Искам да отворя една скоба за личното здраве на определени министри. Ние сме отговорни не само към личното здраве, но и към здравето на другите.

Въпросният министър, за който има информация, че има положителен резултат от ковид тест, това не е така. Станала е грешка. Той е направил няколко теста. Включително има извинително писмо от първата лаборатория, което ще ви предоставим", посочи още той.

Припомняме, че по-рано се появи информация, че транспортният министър Георги Тодоров се е заклел с положителен тест за COVID-19.

"Както заявихме ще работим в полза на обществото съвсем открито“, завърши служебният министър-председател Стефан Янев.

 

 

 

 

 

 



Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!