„Българските граждани заслужават свръхамбиция. Наясно съм, че за два месеца ние няма да променим държавата, но ако покажем, че това е едно добро начало, то тази политика може да се продължи, за да се върне държавността, да се спре беззаконието и безнаказаността. Това са неща, които зависят от много фактори – не от един човек. Не мисля, че съм този човек, но съм човек, който обединява много хора“, това заяви служебният премиер Стефан Янев в отговор на това каква е политическата му амбиция за нов тип говорене.


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Той обаче бе попитан колко пъти се е виждал с президента Румен Радев и за какво са си говорили. Удобно обаче първоначално отказа да отговори, но след това заяви:

„Колкото пъти е необходимо! Толкова пъти се виждам с него“.

„Какъв е проблемът?“, гневно отсече Янев, отказвайки да отговори по-конкретно за това колко често и защо се вижда с Радев.


Стефан Янев и президентът Румен Радев

„Аз съм назначен от него в този кабинет и той има право да вижда министрите си по всяко време“, допълни служебният кабинет.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес Янев се отчете за работата на служебния му кабинет досега, но по доста странен начин оправда министрите му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!