Стойнев коментира политиците, които "късаха живо месо от БСП"

Трябва да има лява коалиция, която да вдъхва доверие на хората, категоричен бе депутатът

Мисля, че ще имаме по-добър резултат от очакваното. Това заяви депутатът от БСП Драгомир Стойнев по повод сформиралата се голяма лява коалиция.

"Една от причините за загубите на изборите бе руенето в лявото пространство с център БСП. През годините доста сериозни политици от левицата създадоха свои политически сили и късаха живо месо от партията. Сега, когато търсим добър резултат, трябва консолидация", уточни той пред bTV.

"Тази стъпка е правилна и не може да се случи за един ден, едни избори и една година. Трябва търпение и разум. Вървим в правилната посока", увери Стойнев.

На въпрос дали това не изглежда като "коалиция на отчаянието", предвид това че някои партии са събрали 10-15 хил. гласа, той отвърна: "В политиката едно плюс едно не прави два. За нас е важно да излъчваме стабилност и увереност. Трябва да има лява коалиция, която да вдъхва доверие на хората".

"За нас е много важно не само да се грижим за социално слабите, но и младите хора да останат тук и да си сбъдват мечтите. Силен знак е, че се търси консолидация и единство", каза още Стойнев.