Директорът на Служба "Военно разузнаване" (СВР) бригаден генерал Венелин Венев хвърли бомбата в парламента. По време на неговото изслушване, той обяви, че е имало опит за вербовка на негови служители от съветник на Николай Денков (ПП). 

Венев бе привикан относно информация за вербуване на военни разузнавачи в кафене "Ларгото" в центъра на София от съветника по национална сигурност на премиера Николай Денков – Веселин Марков.

Вносители са Хамид Хамид, Станислав Анастасов от ДПС и Делян Добрев от ГЕРБ. Според тях срещата е била "поръчана" от Атанас Атанасов (ДСБ/ДБ) с предложение за кариерно повишаване на разузнавачите в службата срещу лична лоялност в негова полза.

Ген. Венелин Венев заяви, че действително е имало опит за вербовка от страна на Марков, но тя не е била реализирана. При Венев отишли двама служители, които са сигнализирали за това.

Той отказа да даде повече информация по случая, но заяви, че СВР е подала сигнал в Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), за да изяснят казуса.

Ген. Венев уточни, че оттогава негови офицери са били разпитвани в ДАНС множество пъти заради опита за вербовка. 

Хамид Хамид попита дали Венев има информация за това дали някоя висока публична фигура не се опитва да приватизира дейността на СВР за свои търговски цели. 

"Не мога да отговоря релевантно на този въпрос. Не познавам г-н Веселин Марков. Не мога да спекулирам дали с такава цел е направен подобен опит. Не разполагам с такава информация", каза Венелин Венев.