Асфалт не се яде, но се краде. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция на социалистите.

Темата, която ще говоря, няма как да не е състоянието на пътищата и по-скоро нашето искане от повече от 9 месеца, отправено към АПИ и МРРБ за даване на разрешение за извършване на проверка на 46 точки от българските магистрали. Преди два дни се навърши една година от трагедията в Своге, което даде повод да поискаме тази проверка.

9 месеца от МРРБ и от АПИ търсиха какви ли не поводи да ни отказват това разрешение. Ние от тях не искаме нищо друго, допълни още Свиленски.

Той коментира, че АПИ отказва и отговорът се намира в изказване на прокурор Николова преди два дни по повод трагедията в Своге.

Ето какво казва прокурор Николова, заяви Свиленски: "Установена е и фалшификация в пробите на асфалта при ремонта на отсечката преди три години".

Свиленски цитира критиките на премира, че асфалт не се яде.

"Асфалт не се яде, но асфалт се краде, г-н Борисов и това, че асфалт се краде го доказват състоянието на българските пътища, които ги правите", допълни още той.