Свиленски шашна с коментар след оставката на Кирилов

Министърът с този си акт пое отговорност за калпавия проект за Конституция, смята социалистът

Авторът на проекта на Конституция се отрече от нея, подавайки оставка. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски в „Сутрешен блок“ по БНТ.

Според него Данаил Кирилов е основният автор на Конституцията, за когото се предполага, че е нейният идеолог.

„Ако Данаил Кирилов подава оставка и поема отговорността за този калпав проект за Конституция, то от тук нататък отговорността е на всеки един народен представител без значение от партийна принадлежност, когато полага тези 120 подписа.

Кирилов поема отговорността за този лош проект, но от тук нататък тези 120 човека ще носят персонална отговорност пред обществото. Облаците вече са над тях“, изтъкна зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.

Според него продължават опитите на премиера Борисов да оцелява. „Сега видяха, че няма 120, на 2 ноември ще видят, че няма 160. Борисов е министър-председател през това време.

През това време във вашите студиа, в други медии не говорим какво се случва в държавата, а дали да бъдат 120, дали да бъде разделен ВСС“, допълни още Свиленски.

По думите му докато се говори за проекта за Конституцията, тол системата отдава нови 130 млн. лв. на частна фирма, когато е трябвало да го прави държавата, а пристанищния канал на пристанище „Варна“ се удълбочава за 350 млн. лв.

„Която и оставка, на който и министър да се подава всеки ден до 2 септември няма абсолютно никакво значение“, каза още Свиленски.