Татяна Дончева, зам.-председателката на парламента от коалиция ИБНИ, заплаши пред БНТ, че всички от ГЕРБ трябвало да обявяват защо са се записали в този списък (членство в партията).

„Политиците не могат да излязат от миналото си, Борисов не е изпрал миналото си преди 2001 г. Биографията му ще бъде вадена до края на света. Това е поука и за народа. Борисов ще има тежък период.


Помните, че Костов три години не говори като слезе от властта. Хората от ГЕРБ ще трябва да отговарят какво общо имат с миналото на Бойко Борисов – как си обясняват кюлчетата и пачките. Тепърва ще се вади какви пари са харчени от държавата и къде са отишли. Хората от ГЕРБ да се готвят да отговарят“, заяви Дончева.

Според нея на ИТН ще им трябва „тежка ръка“, за да се справят с администрацията, която щяла да се опитва да се противопоставя.

„Но ще се усмирят, за да си запазят работата“, подчерта тя.

„Имам доходи да си позволя всякаква чанта, благодарение на високите ми доходи като адвокат. Ще извадим заплатите в министерствата и ДМС-тата, за да не се заяждат с депутатските заплати“, похвали финансовото си състояние тя.

Татяна Дончева призна за кабинет „с участието на” ДПС.

„Има реалности, трябват 20 гласа повече от 120 гласа, за да си прокараш дневния ред. Кой как гласува не може да се контролира, вижда се след гласуването. „С участието на” е политически ангажимент, съгласуват се експерти, без предложения за министри.

Политическата отговорност се дава на ИТН. За да бъде споделена тази отговорност, трябва да има подкрепа от други партии – без да предлагат министри. Ние искаме да не се вижда дългата ръка на ДПС в правителството, как ще гласуват си е тяхна работа“, заяви тя.

„И аз чух за съмнителни назначения в БЕХ. Министърът на енергетиката се скатава, шушу-мушу, урежда се нещо. Служебният кабинет няма много живот още. Неудачните му решения рефлектират върху президента. Когато видя министри, които идват с опорните точки на пиарките и си отиват, получавам ортикария“, подчерта Татяна Дончева