Екстравагантни или скучни, на каре, пластове или кичури, прическите на дамите във властта се превърнаха в една от най-обсъжданите теми в политическия живот у нас.

Причината за интереса към фризурите дойде от изказване на Бойко Борисов, в което той защитава правото на жените да поддържат косата си и да ходят редовно на коафьор.

Премиерът припомни случка, при която накарал Менда Стоянова да отиде светкавично в една от телевизиите, за да обясни нещо за бюджета. Тя обаче му отказала, защото косата й във въпросната сутрин била мазна.

Борисов толкова се ядосал, че й казал да си ходи в Пловдив, макар да е най-важният му експерт, когато става дума за финанси и бюджет.

След това обаче Йорданка Фандъкова и Лиляна Павлова се застъпили за колежката си, като обяснили на премиера колко важна е прическата за една жена. Борисов разбрал и решил да се извини за грубостта си.

„До ден днешен знам, че преди някоя жена да ходи пред телевизора, трябва да си прави фъш-фъш, обем да си направи", усмихва се премиерът.

Менда Стоянова - медноруса
 

Провокирайки цялата еуфория около обсъждането на дамските прически в политиката, Менда Стоянова показа на мъжката част, че къса или дълга, косата си иска непрекъснати грижи. Пловдивската депутатка залага от години на меднорусото.

Френското каре на Мая - trade mark
 

Мая Манолова залага открай време на скосеното френско каре. Понякога експериментира с малко по-светли или тъмни нюанси на русото и платиненото, но не си позволява да прави промени по формата на косата си.

Според коафьора на Николета Лозанова Ивайло Колев Манолова е подбрала идеално прическата си, която е подходяща за формата на лицето ѝ.

Колев коментира, че тенденцията при дамите в политиката твърдо е за къса руса коса.


Фандъкова като Анна Уинтър
 


Йорданка Фандъкова – тя има едно към едно прическа с една от най-големите икони в света Анна Уинтър. Столичният кмет Йорданка Фандъкова – също ходи безупречно сресана.

Цвета Караянчева се фризира в Кърджали
 

Макар от години да живее и работи в столицата, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева остава вярна на фризьорката си в родния Кърджали. "Посещавам я при всяко пътуване до Кърджали, а после се справям сама с ежедневните грижи за косата си", призна в ефир Караянчева.