За обществото е важна позицията на правителството, а не само на "Продължаваме промяната" (ПП). Какво се предлага на хората - едни 12 лв. на месец. Тук трябва да се помисли в посока на това, което искат в транспортния бранш. Аз съм сигурна, че ЕК ще прояви разбиране. Аз не знам как ще се организира мярката, която те предлагат. Това коментира пред БНТ бившият енергиен министър Теменужка Петкова.

"В сектор енергетика мога да кажа, че правителството бележи най-сериозния си провал. Няма ясна визия как ще се развият нещата. Предложихме от парламентарната група на ГЕРБ още миналата година мерки и това бе отхвърлено от страна на управляващите само защото идва от нас", каза тя.

"Нека да видим какво предложение и мерки ще предложи правителството, защото всеки от коалицията предлага нещо различно и настава пълен хаос. Ние искаме да бъдем полезни. Свидетели сме, че всичко, което се предлага от опозицията се отхвърля", коментира Петкова.

"Ние дълго време управлявахме страната. Винаги е имало предизвикателства. Направихме много. При това управление на правителството всички виждаме, че всеки техен ден е загуба за обществото", категорична е тя.

"Ако гражданите дадат вот на доверие на ГЕРБ, ние няма да бягаме от отговорност. Би било изпитание за всеки, който ще управлява след това правителство. Виждате, всеки понеделник се теглят кредити, които трябва да се връщат", заключва Петкова.