Очаквах да чуя от министъра на енергетиката дали има договореност с азербайджанските му колеги при визитата му в Баку. За сметка на това преди ден стана ясно, че новото ръководство на "Булгаргаз" е продало за 3 секунди природен газ за 37 хил. мегаватчаса.

Това са фактите, няма координирани действия, каквито привижда Александър Николов, заяви в "Говори сега" на БНТ Теменужка Петкова, бивш енергиен министър.

Според нея възможното е направено от правителството на ГЕРБ тях в края на 2020-а.

За пълния обем на договорените количества газ трябва обаче инфраструктура - връзката Гърция - България. Не искам да обвинявам никого за изоставане от сроковете, българската страна е направила всичко - включително е осигурено и финансирането.

Борисов изригна от Родопите: Арести, лъжи, кражби, репресии, върнаха ни в 1944 година ВИДЕО

Сега обаче няма нов договор между компанията възложител и компанията строител, старият изтече на 31 януари и няма дори анекс. В този случай не виждам как строителството ще бъде изпълнено на 1 юли 2022-а, допълни Петкова.

Тя разказа, че е получила обаждане по телефона дори и от хора несимпатизанти на ГЕРБ, които реагират на разказа на хората от Кирково пред Бойко Борисов за репресиите и арестите преди изборите през юли 2021-а.

​​​​​​