Донесъл съм ви кошничка с гъби. Познавам само два-три вида, но гарантирам, че е безопасно и са проверени. Това заяви поднасяйки кошница-подарък на водещия на БНТ Георги Любенов социалистът Антон Кутев.

"Неделите са ми свободни и мога да ходя за гъби", призна той.

„Благодаря. Не съм очаквал да влезете в студиото с кошничка с гъби, които вие сте набрали. Благодаря ви", реагира Любенов. 


По думите му много хора в България стават апатични и е добре да изпускат напрежението. "Докато някои хора ходят за гъби, могат да пропуснат да направят важно решение обаче", подчертава той.


"Политиката променя света. Важно е какви хора издигаме", смята Кутев.

Той бе в студиото, за да коментира политиката на ГЕРБ за справяне с коронакризата. "Това, което виждаме в момента с коронакризата, са всички недостатъци и на здравната и на финансовата ни система. Тези недостатъци са си все същите", каза Кутев. 

"Колко години обучаваме доктори, които само като вземат диплома заминават за чужбина. Защо не привлякохме чужди лекари", запита той.

Той призна, че няма как БСП да е управляващата партия, но може да има конфигурация, в която да участва. "Важно е какво ще направи партията на тези избори. Ние логично трябва да имаме над 1 млн. избиратели. Социологията обаче показва, че ще имаме едва 500-600 000 гласа. Важно е да видим какво ще стане", каза той.