Миналата година имаше два народни вота и БСП ги загубиха. В кампанията си сега въвличат цялата държава. Радикалната им грешка сега е, че привличат на своя страна обвиняемия бизнесмен Васил Божков.

Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ Тома Биков от ГЕРБ.

Той уточни, че половината дела срещу него са за тежки криминални престъпления.

„БСП му помагат да изглежда като политическа жертва. Този човек допреди месец не се показваше в публичното пространство. Повдигнати са му обвинения за 700 милиона лева“, изтъкна политикът.

Тома Биков припомни, че закон по времето на управлението на БСП - 2013-2014 г., не е задължавал Васил Божков да плаща данъци.

„Представете си каква печалба е имал? Кадиев бил го направил без да иска, а партията му го подкрепила също без да иска. Каква е ползата на ГЕРБ да му разтури бизнеса? На всичко отгоре цялото правителството и ГЕРБ се залива с компромати и помия.

За пръв път от 30 години държавата действа толкова радикално и трябва да се подкрепи“, подчерта Тома Биков.

„Валентин Златев пък разбрал, че "Лукойл" е на загуба и спрял да плаща данъци. Оказва се, че бизнесът му е на загуба, пък той е милионер“, добави представителят на ГЕРБ.

На въпроса защо точно сега, Тома Биков заяви:

„Сега държавата има достатъчно воля, самочувствие и ресурс, за да го направи. Има един стопански кръг от милионери, които са овладели цялата държава и така са си отивали правителства.

Заради нарушения има хора от Комисията по хазарта в затвора. Ще се носи отговорност. Никой не се сеща за имената на хората, контролирали хазарта.

В момента има воля и правителството трябва да бъде подкрепено, а не атакувано. От 30 години хората казват: "Давай!", но никой не го направи“, коментира Биков.

„Въпросът за хазарта е принципен. За мен е проблематично хазартът да се приема като нещо нормално. Ако някой е решил да отиде и да си загуби парите, заради своята зависимост, е негова воля, но не и да се заблуждават хората“, каза още депутатът.

Попитан дали членове на ГЕРБ биха се насочили към новия политически проект на Цветан Цветанов, Биков заяви:

„Аз лично не съм забелязал да има отлив на членове. Трудно много хора биха тръгнали към нов десен проект, защото там няма фрагментация, както в лявото“.