Имаме организация за кворум. Това заяви от парламента депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Работили сме в такъв режим, даже по-тежък от преди. БСП бяха излезли преди време от парламента за 2-3 месеца. Мисля, че и те самите даже не вярват, че липсата им в зала, ще спре парламента", каза той.

"Въпросът за оставката не е въпрос, който ни е затруднявал. Борисов е подавал два пъти оставка, само защото ГЕРБ загуби избори за президент. Нашата позиция е, че няма да подадем оставка.

Това не е защото искаме още 6 месеца да сме в управлението. Проблемът е следният - отиваме на предсрочни избори, а така машинното гласуване отпада.

Освен това не може да се приемат никакви мерки срещу икономическата криза, няма да има бюджет за следващата година. България ще затъне така в икономическа, а сигурно и в политическа криза", каза той. 

"Целта ни е в следващите 3-4 месеца да подготвим страната за следващата година и да подсигурим бедните и нуждаещите се в тази криза", заяви Биков.

"Няма да работим под обсада поне на този етап. Разбирам исканията на протестиращите и ги уважавам, но смятам, че тепърва българското общество ще има нов дневен ред и нови сюжети в политиката и икономиката", завърши той.

Изявлението на Биков тази сутрин опроверга и плъзналата в мрежата версия с позоваване на "осведомен източник", че Борисов ще подаде все пак оставка на правителството и това ще се случи по-късно днес, а повод за решението му щяло да бъде второто Велико народно въстание. 

Cлeд ocтaвкaтa нa прaвитeлcтвoтo ГEРБ щял да cъcтaви нoв кaбинeт, кoйтo щe имa eкcпeртeн хaрaктeр.

Идeятa била прeмиeрcкият пocт дa пoeмe фигурa oт cрeдитe нa вoeннитe, кoятo дa ce яви кoнтрaпункт нa oдoбрявaния oт 50% oт нaрoдa прeзидeнт Румeн Рaдeв.

Нa тoзи eтaп зa пocтa ce cпрягaли имeнaтa нa вoeнния миниcтър Крacимир Кaрaкaчaнoв и гeнерал Кoнcтaнтин Пoпoв - нacтoящ прeдceдaтeл нa Кoмиcиятa пo oтбрaнa и бивш кoмaндир нa ВВC, къдeтo Румeн Рaдeв e нeгoв зaмecтник.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!