Това е начинът да покажем че можем да играем на 1 лев, а не на 11. Хайде да видим какво ще кажат тези, които се считат за големи борци. Така Тома Биков от ГЕРБ коментира предложението партийните субсидии да бъдат от 1 лв. в предаването "Плюс-минус" по Нова тв. Той добави, че всички рискове партиите да попаднат под влияние на олигархични структури. "Нашата теза е, че съществуват рискове, но нямаме намерение да стоим сами като стожери на партийното финансиране и само ние да сме лошите хора, които вземаме парите от народа и ги раздаваме на себе си", добави Биков.

Той припомни, че за разлика от другите партии ГЕРБ води истински партиен живот, в който се организират семинари, работим с фондации, които отчасти финансират тези понятия. "След като другите са големи борци, да излязат сега и да кажат", възмути се Биков.

"Дотук виждам други канали на дискусия, БСП каза, че е кризисен ПР. Очевидно ние не сме в криза, защото спечелихме изборите, добави Биков. "В законът е казано дават се 11 от действителните гласове за партии и коалиции, за кои партии и коалиции не е ясно. МФ отделя за 3 млн. гласа по 11 лева. Видях обвинения, че конспиративно сме давали по 2 лв на БСП", каза депутатът от ГЕРБ. Той видя и ПР-ски ход на БСП да искат оставката на финансовия министър Владислав Горанов.

По въпроса за предложението за намаляването на ДДС на книгите, Биков каза, че целта ще бъде да бъдат подпомогнати издателите и книжарниците. На въпрос защо на книгите, а не се намалява цената на хляба депутатът от ГЕРБ каза, че данъкът ще се намали за хлебопроизводителите, а няма да се гарантира, че цените за потребителите ще се намалят. Биков попита и на кой хляб ще се намалява ДДС аргументирайки се, че в момента асортиментът е огромен. "ДПС не са предложили никакви мерки, те обявиха подобни мерки, че ще помислят как да се гарантира това", припомни депутатът от ГЕРБ.

Инвестициите в АЕЦ трябва да бъдат управлявани, ясно сме казали, че досега сме дали 3 млрд. и търсим частен стратегически инвеститор, който да съучаства в изграждането на Белене, заяви Биков по повод интервюто на Румен Радев за ТАСС, в което държавният глава казва, че проектът е неизбежен.

По отношение на критиките на Холандия и отказа да станем част от Шенген Биков каза, че това е двоен стандарт само по отношение на България. Това е вътрешнополитически проблем на Холандия, това е страна, която има огромен проблем с миграцията и тя не е свързана с българи, посочи депутатът от ГЕРБ.