Вицепремиерът Томислав Дончев се запозна с проекта за ремонт на градския стадион, за който държавата отпусна 1 милион и 200 хиляди лева. Той бе придружаван от областния координатор на ГЕРБ и кандидат за общински съветник Найден Шопов.

Проектът трябва да бъде завършен през 2021 година.

Шопов, който е и президент на футболен клуб “Хебър1918“ поиска от вицепремиера  държавата да отпусне допълнително финансиране за изграждане на осветление, каквото сега не се предвижда.

Томислав Дончев  разгледа заедно с кандидатът за кмет на Пазарджик от ПП ГЕРБ инж. Иван Панайотов завода за производство на кормилни кутии “Костал“.

По-късно той се разходи из центъра на Пазарджик и се срещна с членове и симпатизанти на ГЕРБ.

„Изборите са състезание и ние играем за победа.Това което ни отличава от другите, е че играем чисто и използваме политически средства, срещаме се с хората и обясняваме за какво се борим. Там където има силни структури има и добри резултати“, каза Дончев.

Той бе категоричен, че  без някой истински да се е състезавал, без да е срещнал 600-700 човека и без да е изслушал болката на всеки обикновен гражданин, няма как да спечелим.

„Това не става само със стоене пред компютъра, с четене на политически анализи, с даване на интервюта, а става само с личен контакт. Ние имаме нужда от обясняване и убеждаване.

Местните избори са най-важните. 70 % от всичко, което хората се нуждаят минава  през местната власт. Ние самите като партия се утвърдихме през местната власт“, добави Томислав Дончев.

По думите му точно градове като Пазарджик, с потенциалa който имат, би следвало да очакват много повече и от тук нататък задачите на местната управа трябва да  бъдат съвсем различни.

На ГЕРБ  са необходими кметове, заместник кметове и общински съветници, които да разсъждават с визия и стратегия за развитие на населеното място.

Според Дончев те трябва да си зададат въпроса: Кои са нужните едно или две неща, които могат да отключат потенциала? И трябва да имат ясен профил в каква посока ще се развива тяхното населено място.

Отговорът не може да го даде правителството. Това трябва да  го направят хора смели и визионисти.

„Остават още една седмица от местните избори  и вие трябва да отговорите на един въпрос  дори и да не ви го задават.

А той е: Защо аз съм най-добрият и най-подготвеният за общинския съвет? Отговорът на този въпрос минава през сърцето и това е моята рецепта за победа“, каза в заключение Томислав Дончев.