Кандидатът за кмет на София и общински съветник от Партия на зелените Тончо Токмакчиев разговаря с граждани на пазара в Дружба 1. Според него пазарите в града предлагат винаги пресни плодове и зеленчуци.

Те трябва да се модернизират и развиват, защото навсякъде по света са хит. Директно можеш да пазаруваш от производителите, заяви той.

Местните жители споделиха като най-голям проблем лошата инфраструктура в квартала. Токмакчиев предлага именно в неговата програма да се насочат средства към кварталите.

Фирмите, които печелят обществените поръчки за ремонти трябва да бъдат заставени да си поправят шахтите по улиците и булевардите на столицата. Из целия град няма нито една шахта, която да е направена, както трябва. Колите правят слаломи между пропадналите капаци. Да не говорим какви пари отиват за поправки на автомобилите, а и физическото усещане е ужасно, коментира той.

В тази връзка смята, че е много важно да се възстановят ликвидираните 24 общински предприятия за ремонти в столичните райони. Това са така известните БКС, които в доста градове по страната съществуват. София е изградена от 38 населени места.

Това не е само центърът на града. Трябва да се обърне внимание на кварталите и селата. Там също живеят столичани. По кварталите имат проблеми с почистването на улиците, лоша инфраструктура, липса на канализация през зимата и с отоплението също. Говорим за чиста околна среда, а нямаме газификация на крайните квартали.

Там всички са на твърдо гориво. При възстановяването на общинските предприятия, БКС ще могат да решават бързо проблемите с дупки, шахти и почистване на кварталите и селата, допълни кандидатът за кмет и общински съветник от Партия на зелените.