Върхът на глупостта беше декларацията на ГЕРБ. Това каза от трибуната на Народното събрание (НС) председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в декларация от името на група.

"Хубаво е българските граждани да знаят какво се случва в този парламент. Преди заседание има Председателски съвет, където се определя дневния ред. След това влизаме в зала, установяваме, че парламентарни партии започват да четат декларации", каза още Тошко Йорданов.

Той определи декларацията на ГЕРБ като върхът на глупостта.

"Вътре беше пълно с неистини. Ако нещо ви учудва защо залата гласува така предните два дена, това е защото няма политическа партия, която да се докосна дори до вас.

Всеки в тази зала, който е извън ГЕРБ трябва да знае, че ако гласува каквото и да е с ГЕРБ, ще бъде предател към гражданското общество. Тук няма поле за размисъл.

Дали ние ще съставим кабинет или не, първо ще видим какво ще направи ГЕРБ, след това ще дойде процедурата при нас, след това ще видите какво ще направим ние", каза още Йорданов.

Точният цитат на Йорданов бе: "Дали ние ще направим кабинет или не? Първо ще видим какво ще направят ГЕРБ, след това процедурата ще дойде при нас, ще видите какво ще направим ние.

И ако случайно се стигне до трети мандат, а то ще се стигне, този, който го вземе трябва хубаво да си помисли, защото в средната част на залата може да подкрепят всеки, а това означава коалиция с тези, които са в дъното на политическия живот, заради всичко, което сториха на България".

Той подчерта още, че  декларацията, изчетена от депутата Тома Биков от ГЕРБ, е била пълна с неистини.  "Защо парламентът гласува всички срещу ГЕРБ? Защото нито една партия не иска дори да се докосне до вас. Всеки в тази зала, който е извън ГЕРБ, трябва да знае, че ако гласува каквото и да е с ГЕРБ, ще бъде предател към българското общество", каза още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!