"Изслушахме службите. В спокойна атмосфера разказаха за всичко, което се е случило. Лъгал е брутално", това заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов по повод на действията на премиера в оставка Кирил Петков и думите му, че ще изгони 70 руски дипломати.

"Първо - еднолично решение и натиск върху ДАНС за съставяне на списъци. Те службите и вчера го казаха с половин уста, а днес...

Вярно е, че Петков е давал устни разпореждания на председателя на ДАНС", потвърди Йорданов. БЛИЦ припомня, че подобна информация се появи и в сряда.

"Освен това премиерът в оставка е използвал и службите", допълни той.

"Вижте каква интересна хронология. На 8 юни ние излизаме от правителството. На 9 юни без да е предвидено това в тоя съвет има точка "Разни", няма точка "руски шпиони". Влиза премиерът и почва с точка разни, която формулира като руски шпиони, защото пада от власт и заповядва на службите да правят това, което правят.

Това е човек, който използва държавната машина за себе си. Това не знам как да го нарека", каза още Йорданов.

Той допълни, че за някои от дипломатите има съмнения, че може да са шпиони, но за други не.

"Адски съм ошашавен от това, което чух. Нормален човек ще се отврати. Аз още не мога да повярвам на това, което чух", каза още шефът на ПГ а ИТН.

"Еднолично и без решение на Министерски съвет Петков е взел това решение за дипломатите. Човекът юрка цялата държава, защото пада от власт. Това и Борисов не си го е позволявал", отсече още Йорданов.

"Абсолютно погазване на закона е това, което Петков е направил.

Историята се оказа изключително по-гнусна и по-мръсна", допълни той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!