Няма какво да се лъжем - този парламент едва ли ще изкара 4-годишния си мандат. Не е ясно колко ще изкара, но ще работи толкова, колкото трябва. Това заяви в НС представителят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. 

"Имаме парламент, различен от всички предишни. Той закъсня с 6 месеца, защото предишните управляващи се бяха вкопчили във властта и отказваха да изпълнят предсрочни избори", добави той.

"В този парламент има представители на хората, които протестираха една година. Огромна част от депутатите тук бяха на жълтите павета, протестирайки, и ядоха бой от полицията. Познавам ги лично", увери Йорданов.

По думите му трябва промяна в избирателния кодекс. Има няколко елементарни неща, които искат хората, и което парламентът е длъжен да направи. 

"Да се махне ограничението за секциите за българите в чужбина, да има 100% машинно гласуване, да се разпусне ЦИК, да има видеонаблюдение на изборите. Мажоритарните избори се правят с мнозинство. Партията, които ги предлага, няма мнозинство", каза още Йорданов.

"Още днес ще внесем готови промени в избирателния кодекс, за да може да бъде субсидията 1 лев на глас", заключи той.