Ние създадохме партия "Има такъв народ за да прокараме" мажоритарния вот, за машинното гласуване, за задължително гласуване, за намаляване на депутатите за 120, че 240 са много. Сега имаме избори, които минаха, знаете какво е разпределението, знаете колко са нашите гласове, знаете, че "Да, България" са против двойния мажорита вот".

Това заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" от парламентарната трибуна по време на обсъждането на промените в Избирателния кодекс.

"Какво следва оттук нататък. Има 2 варианта, каквито и цирк да играете. Първо е вероятността да има предсрочни избори, която е огромна. Второ този парламент да има дълъг или някакъв живот и да вкараме закон за мажоритарни избори. Но той се нуждае от обсъждане, защото това, което вкарахме преди 4 години, вече не е актуално.

Ако има предсрочни избори по вашия ненормален изборен кодекс, ние не искаме. Истината е, че ние спечелихме второ място, имаше манипулации, имаше купен вот. Ако този парламент има дълъг живот, има възможност да се променят тези избори.

Подхождаме практично. Разбирам, че за вас е по-добре година и половина да обсъждаме някакъв парламентарен вот. Ние нямаме желание да ви даваме това време. Ако се стигне до предсрочни избори те трябва да бъдат максимално честни.

Стана ли ви ясно сега каква ни е позицията?, попита в заключение Тошко Йорданов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ