„Не знам дали останалите в коалицията са чули предупреждението на г-н Трифонов. Минали са само два дни“, заяви председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов в сутрешния блок на bTV.

Повод за неговите думи беше пост на лидера на партията Слави Трифонов във „Фейсбук“, в който заяви, че коалиционните партньори не се „допитват до „Има такъв народ“.

По думите му обсъждането на антикризисните мерки срещу инфлацията е само един от многото случаи, в който няма комуникация между коалиционните партньори. 

„Хората може да са в една стая и да си говорят, но да не се чуват“, добави той.

Снощи за първи път всички от управляващата коалиция седнаха да обсъждат в конкретика антиинфлационни мерки. Нулевата ставка за хляба е приета“, съобщи Тошко Йорданов.

По думите на Йорданов е ясно какво ще последва след предупреждението и ако то е жълт картон, „не е ясно дали ще се стигне до червен картон, но ще е брутално, ако го вдигнем“.

Йорданов обвини в лъжа председателят на Народното събрание (НС) Никола Минчев, който заяви, че представители на ИТН не ходят на коалиционните съвети.

„Питайте Никола Минчев на кой съвет не е имало представител на ИТН. Той излъга. А доколкото зная той е бил само на един съвет извън парламента“, заяви Йорданов.

Политиката към Северна Македония е отстъпление от коалиционното споразумение, а и много от нещата в него просто не се работи по тях“, възмути се още Тошко Йорданов. 

„Излезе информацията, че са водени два типа разговори - официални и неофициални. Има доказателства за това“, допълни той и обеща да изпадне в по-голямата конкретика „като му дойде времето“.

Той обвини ресторантьорите в топли връзки с ГЕРБ, които обяснявали защо браншът постоянно протестира. „По-добре да се подкрепят производители“, обясни Йорданов. Останалото било комунистически начин на харчене на пари, който подкрепя инфлацията.

България в момента не покрива изискванията за въвеждане на еврото, останалото е политическо говорене“, добави Йорданов. „Абсурд е да изпълним изискванията за два месеца“, твърди той.

Вицепремиерът Калина Константинова е била човек на ГЕРБ, припомни Тошко Йорданов като пример как управлението не разгражда модела на бившите управляващи. „Във второто правителство на Борисов Константинова бе съветник на Румяна Бъчварова“, уточни той.

„Не е морално да се назначават хора от ГЕРБ. Хора на бившите управляващи има и по министерства, има такъв депутат“, добави Тошко Йорданов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!