Както знаете, бяхме на среща с ПП ГЕРБ, които са първа политическа сила, защото така решиха хората. Ако очаквате някаква конкретика, трудно мога да ви дам такава, защото просто изслушахме техните идеи и оттук нататък трябва да обсъдим с колегите и да помислим. Това заяви Тошко Йорданов от ИТН след срещата с дамите от ПП ГЕРБ.

"Нищо конкретно не се случи. Запознахме ги с няколко наши приоритети, но пак ще повторя - беше първа среща. Ако имаме конкретика, ще я споделим, но сега само изслушахме колегите и споделихме някои неща, които смятаме за правилни. 

Ситуацията е сложна и тежка, а вие сте достатъчно умни, за да разбирате. Страната без правителство е блокирана, а с лошо правителство е по-зле. Ние от година и половина обясняваме, че най-добрият вариант е да сме с експертен кабинет. Или ще е експертен, или няма да е. Нямаме отговор на тези въпроси", допълни той. 

Тошко Йорданов уточни, че не са обсъждани имена за постове, а само управленски програми в конкретика. 

"Не правете изводи. Която и партия да ни беше поканила, щяхме да отидем на среща. Не сме говорили за министри. Между идеи и реализация има огромен път за извървяване. Ние смятаме, че трябва да е експертен кабинет и точка по въпроса", завърши той. 

Попитан пак дали ИТН ще сложат червена линия за премиер от ГЕРБ, той отново не отговори, а заяви, че са говорили само за идеи. 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ