Като гледах всички лъжи, които Кирил Петков изрече по мой адрес, по-жалка картина да спасиш оцеляването на кабинета си, като хвърляш истински лъжи по адрес на вицепремиер от собствения си кабинет... Този човек бе самата жалка картина на това, което се случва в коалицията, заяви пред bTV регионалният министър Гроздан Караджов.

„Крадецът вика: дръжте крадеца. Изумен съм колко лъжи могат да се изрекат в едно интервю", добави той. 

На въпрос защо в актуализацията на бюджета е поискал толкова много допълнителни пари за АПИ, Караджов за  яви, че това не са пари, които той е  искал. „Това не са пари, които аз съм поискал, а парите, които по разчети с решение на НС присъди от бюджета на МРРБ да се изплатят стари задължения точно на тези „крадливи фирми“, обясни Караджов.

„Ние с ИТН внесохме решение да не им се плаща, а на 14 април в свое интервю Кирил Петков казва, че обещава държавата да разплати първите 600 милиона лева сега, а до 30 юни да им се изплати цялата сума“, поясни още регионалният министър.

„Тази цяла сума е 1,2 милиарда лева. В доклада към това решение е записано още 1,2 милиарда лева за онези започнати 278 пътища, които са останали на средата неремонтирани. Половин милиард, които те не пожелаха да сложат в „Автомагистрали“, за да се строи АМ „Хемус“.

Извън тях има още половин милиард, които не бяха сложени отново в бюджета. И още половин милиард, който заедно обещахме на общините. Ето това са 3,9 милиарда, от които аз нямам участие в нито една стотинка, нито една процедура“, каза още Гроздан Караджов.

Той каза още, че внушенията за кражба и за едва ли не корупция по негов адрес са нелепи.

„Никога през живота си не съм докоснал една стотинка държавни пари, няма и да докосна. Внушения като тези, че ще обслужвам нечии фирми, пък те били на ГЕРБ, не!“, категоричен бе Караджов.

Караджов съобщи още, че на последния коалиционен съвет миналата седмица са били уведомени, че са водени първични разговори да се оттегли от поста си, за да стане шеф на КПКОНПИ. Това беше първоначален разговор.

„И да иска, Караджов не може да даде и половин стотинка. Тези пари са от предишни неща, не са от този бюджет. Бях на срещата на Петков и Василев с Караджов. Василев му каза да плаща, а на следващия бюджет щял да си получи парите. Отивам на детектор на лъжата, когато кажете”, каза от своя страна председателят на ПГ в ИТН в парламента Тошко Йорданов, който отново се появи в ефир с обръсната глава.

„Скъса се да лъже Кирил Петков и да връзва едно нещо с друго. Осем месеца ПП, които реват за корупция, не направиха нищо. Ако ще обвиняват Караджов за неща, които не зависят от него..., кой държеше силовите министерства, под чие подчинение са МВР и ДАНС, НАП? Какво направиха за осем месеца?

Цялата коалиция умря.

През цялото време Кирил Петков и Весела Чернева се опитват да нарушат коалиционното споразумение и да вдигнат ветото, без РСМ да е направила нищо. Външни дипломати са казвали какво да прави Кирил Петков, за да заобиколи договора с РСМ", добави той и обясни, че това е видно от паметни записки в МВнР.

„Това са записки на чужди дипломати, които са цитирали Кирил Петков с обещание, че ще бъде бъде вкаран паралелен процес, който не е в преговорната рамка", каза още Йорданов. 

„Асен Василев се оказа слаб финансов министър. Не зная какъв финансист е, но е слаб министър", каза още Йорданов. 

„Присъствал съм на потресаващи неща. Когато се обсъждаше АМ „Струма” откъде да мине и Кирил Петков каза, че баща му казал, че не трябва да минава от там, а той бил еколог. На Асен Василев очите му на чинийки станаха. И това е премиер, който взима решения", сподели още депутатът. 

„На кой министър жена му е в МС? А на Лорер къде е жена му? Целият им приятелски кръг станаха министри. Това не е ли корупция? И същите тези викат... Това е толкова долно, което направи този човек днес...", коментира още Йорданов. 

Йорданов се възмути и от факта, че Петков се е опитал да подкупва депутати от ИТН. "Интересно ми е как ще намери 12 предатели в ИТН. Татяна Дончева в панталон.

ПП са толкова овъртолени в ГЕРБ... Да си гледат своята градинка", отсече той.