Скандални индиректни заплахи към журналист от страна на Тошко Йорданов от ИТН. Сценаристът на Слави се позова на Крумовите закони и обясни съвсем сериозно в ефир, че за лъжа се режели крайници, пише tribune.bg.

„Една от националните телевизии изрече мазна лъжа в ефир – говоря за „Нова ТВ“. Техният журналист си позволи да излъже в обедната емисия без капка срам“, заяви Йорданов.

„Мазната лъжа“ се оказва, че ИТН заявили, че са готови да приемат подкрепа – включително ДПС и ГЕРБ.

„Я, го пуснете тоя хубавец пак... Ако бяхме в Крумова България за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона“, казва назидателно Йорданов.

Самият Цицелков обяснява думите си в социалните мрежи. Оказва се, че без умисъл объркал двете парламентарни фракции с твърде дълги и не съвсем подходящи имена - „Има такъв народ“ и „Изправи се! Мутри вън!“.

„Става въпрос за неволна грешка по време на жива връзка в обедна емисия. По време на нея казвам „Има такъв народ” вместо „Изправи се! Мутри вън!”. От репортажа, излъчен малко по-късно, става ясно, че имам предвид „Изправи се! - Мутри вън!”, уточнява Цицелков.