ЦИК взе извънредно решение заради безпрецедентната ситуация с ДПС пред сградата на Народното събрание. Централната избирателна комисия ще се събере на спешно заседание в 10:30. 

На него трябва да бъде взето решение какво ще се случи с регистрациите на ДПС-Ново начало и ДПС на Доган. 

В крайна сметка още снощи Делян Пеевски изпревари всички и регистрира новата си партия в ЦИК.

Припомняме, че в 9:30 часа трябваше да стартира регистрацията на партии и коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.

От ЦИК обявиха, че приемът на документи ще продължи до 11 септември.

Още снощи деребеите на Ахмед Доган се опитаха да направят най-голямата фалшификация за изборите.

В нарушение на законите в страната къртицата на Сокола в ЦИК Савинч Солакова, секретар на комисията, пусна през задния вход доганистите, които в желанието си да прередят ДПС-Ново начало окупираха масата за регистрация на документи.

Вчера се появи скандална снимка, която разкри тайна среща между секретаря на ЦИК Севинч Солакова (която е и член и на ЦОБ на ДПС) и двама от видните представители на дерибеите – Джейхан Ибрямов и Валентин Тончев.

По-рано на масата в ЦИК седнаха и зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов, представител на ДПС-Ново начало, за да отстоят правото на партията, че е първа по ред за записване. 

Още от петък представители на ДПС-Ново начало, начело с Радослав Ревански кмет на Белица и член на ЦОБ на ДПС, си запазиха ред пред всички входове на ЦИК.  

Тази сутрин пред ЦИК имаше и жандармерия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!