Господин Главчев има шанс да покаже как ще изглежда едно служебно правителство, чиято цел е да организира предсрочните парламентарни избори и да отиде да си почива. Това заяви политическият анализатор Георги Харизанов в студиото на bTV. 

"Главчев беше тясно свързан политически, докато не беше избран за деполитизирана позиция", заяви още той. За това дали си върши добре работата като шеф на Сметната палата, Харизанов посочи, че "няма доказателства за обратното", като допълни, че "някои институции трябва да работят тихо, те не са суперзвезди".

За изказването на Бойко Борисов, че не са се виждали от 10 години, като се има предвид че Главчев не беше избран отдавна да ръководи Сметната палата, Харизанов уточни, че е "искал да каже, че не са се виждали от много време, ясно е посланието".

Иначе той силно се съмнява, че Бойко Борисов се страхува от „Продължаваме промяната“.

Докато питаше госта си дали Димитър Главчев би се спрял на Асен Василев за финансов министър, Мария Цънцарова допусна грешка и го нарече вицепремиер.

Харизанов обаче веднага я поправи:

"Слава Богу той не е бил вицепремиер, а само финансов министър. Ясно е посланието ви, че той е важен и затова го повишихте, до последно имаше разногласия кой е премиерът Василев или Денков", контрира я Харизанов.

И аз като Бойко Борисов на едро ги говоря нещата", опита се да се оправдае Цънцарова.

Тя смени темата с вътрешния министър Калин Стоянов и той ли е бил заложникът за кабинета при положение, че няколко пъти се е стигнало до консенсус по време на преговорите.

"Служебният кабинет трябва да е тих. В голяма степен от него зависи какви ще са резултатите от изборите. Г-н Главчев има шанс да покаже как трябва да изглежда едно служебно правителство. Историята не започва с него, няма да свърши с него и никой не е гласувал за него. Служебно правителство може малко да успокои обществото, което направихме всичко възможно да разбуним", каза още той.

"Избори 2 в 1 ще е добро за всички, най-вече за евродепутатите, които ще са по-легитимни и ще представят България с по-голямо самочувствие", смята Харизанов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук