Цветанов онемя от парливите въпроси на водеща от БНТ за ГЕРБ и Борисов

Председателят на ПП „Републиканци за България“ си пожела победа на изборите, но Христина Христова го подхвана по други теми

Председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов се замечта за големи успехи на идните избори. Той си предрече „спечелени избори“ на местния вот. 

Цветанов дори си пожела на 3-4 места да стигне до балотаж.

„Междуличностните нападки между Президентството и кабинета провокират да няма диалог по същество за изборите“, каза Цветанов в сутрешния блок на БНТ и допълни:

„Това ще са първите парламентарни избори, които ще провеждат ГЕРБ. Заради това смятам, че бе по-разумно да се даде допълнителна гаранция за вота“.

„Когато вече не сте в ГЕРБ се съмнявате по начина, по който се провеждат изборите. Когато бяхте втори в партията нямахте съмнения, а сега –да. Защо?“, попита го водещата Христина Христова.

„Предишните избори не бяха правени от ГЕРБ, а от служебен кабинет. Сега няма да е така.

ГЕРБ до момента често е печелила и губила избори“, каза Цветанов, визирайки победата на Радев на президентските избори, надделявайки над кандидатурата на ГЕРБ.

„Докато бяхте в ГЕРБ казвахте, че всичко бе добре, а щом го напуснахте започнахте да твърдите, че има задкулисни договорки и т.н.“, отново го подхвана водещата.

„Това, което правих и правя е да бъдем реалната алтернатива“, промърмори Цветанов.

„Отцепване, разклащане и кражба на хора от ГЕРБ. Това ли се опитвате да направите сега, взимайки хора, които са били от структурите на ГЕРБ дълги години, но сега са с вас?“, попита още Христина Христова.

„Всичко е въпрос на лична преценка на хората“, промълви Цветанов.

„Всичко напомня на лична битка с Бойко Борисов. Бяхте най-близкия му човек, а сега постъпвате така с него...“, продължи тя.

„Глупости. Аз съм коректен човек и давам всичко за каузата“, каза Цветанов.

„Твърдите, че е имало различни договорки в ГЕРБ още години преди да напуснете. Тогава защо чак след скандала с апартамента ви се оттеглихте от ГЕРБ. Защото предстоят изборите, заради това сега ги казвате, така ли?

Защо не казахте всички тези неща още тогава – когато сте ги разбрали“, продължи водещата на БНТ.

„Аз съм ги казал на Борисов“, опита се да се оправдае отново в заключение Цветанов.