Новият главен секретар на МВР трябва да е горе-долу с профила на Младен Маринов, каза пред журналисти в парламента доскорошният министър на вътрешните работи Валентин Радев. От днес той отново е народен представител и вероятно ще се включи в дейността на две парламентарни комисии - по отбраната и по вътрешна сигурност и обществен ред.

Попитан за следващия главен секретар на МВР Радев заяви, че има поне три кандидатури, които са подходящи за поста. Двама от тях според Радев са Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП, и Христо Терзийски, директор на ГД "Национална полиция". Те са от кариерата и години наред са работили в МВР, посочи Радев. На въпрос къде се чувства по-добре - в парламента или в МВР, Радев заяви, че в Народното събрание е по-спокойно.

"Зависи от човека, и там, и тука, като на терена - като играеш сърцато, без значение дали побеждаваш или падаш, това съм се старал да правя и там, и тука", допълни той. Валентин Радев заяви, че новият вътрешен министър Младен Маринов ще има силна политическа подкрепа. Валентин Радев отбеляза, че се работи по промените в Закона за движение по пътищата, който се разделя на три нови закона. Предстои обществено обсъждане.

Това е една малка революция, нещо много сложно, което се извършва, има вътрешна съпротива в министерствата, коментира Радев. Ако това успеем да направим, тази битка, която много ми тежеше, за намаляване на жертвите по пътищата, ще бъде много по-успешна, коментира той.