Министърът на вътрешните работи Валентин Радев бе изслушан в Комисията по вътрешен ред и сигурност. На въпрос на депутат от БСП относно контрабандата на цигари министър Радев обясни, че е получил доклада на турските служби за  "Булгартабак".

По думите му в доклада не пише, че в Турция има цигари, които са контрабандно внесени от България, а пише, че нелегалните цигари са оперирани от "Булгартабак". От доклада става ясно, че цигарите са изнесени от дружеството в трета страна и от там са внесени в Турция. Никъде на опаковката на въпросните цигари не пише, че са произведени в България. Споменати са няколко марки, за които обаче не е обозначено, че са произведени у нас, заяви Валентин Радев. Вътрешният министър увери, че ще изпрати доклада на главния прокурор Сотир Цацаров и съответното запитване към "Булгартабак".

В отговор на въпрос на председателя на вътрешната комисия Цветан Цветанов дали МВР е готово за осигуряване на охраната на европредседателството и дали ще бъдат командировани допълнително полицейски части от вътрешността на страната, Радев заяви, че вътрешното министерство е готово с охраната на сградата на НДК.

Той бе категоричен, че МВР ще гарантира на гостите същата сигурност, каквато получават и в Брюксел. Министърът на вътрешните работи каза, че към този момент МВР има достатъчен ресурс и няма да бъдат командировани полицаи от вътрешността на страната заради европредседателството. Ние изпълнихме нашата предизборна програма и към този момент има назначени над 1100 полицаи, отбеляза още Радев.