Сигурността е една от най-чувствителните теми. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ вътрешният министър Валентин Радев, коментирайки неуспешния вот на недоверие.
 
„БСП хващаше отделни случаи и върху тях градяха логика. По-скоро беше редно да хванат и да видят тенденции. Ние се справяме добре и това си личи от документите. Сравняваме се с последните 10 години. Вие медийте също не казвате 10 самолета кацнаха успешно, ами 1 кацна неуспешно“, заяви Радев.
 
Радев показа статистика, от която се видя, че през 2005 година е имало много повече бягства от затворите, а към днешна дата те са драстично по-малко.

„Стремим се всеки ден да ставаме по-добри. Само преди половин година телефон 112 не работеше. Той вече работи много по-стабилно. Има много хубави неща, които се правят от правителството, просто никой не го коментира“, заяви силовият министър.

„Имаше много грешки в мотивите на БСП за вота. Подлъгали са г-жа Нинова явно“, добави Радев.

Министърът коментира уволненията след убийството на Владимир Пелов. „Съкращенията са, защото отговорните лица не са си свършили работата. Имало е примерно 60 места за служители на реда, а са назначени 40. Никой не можа да ми отговори защо са останали такива свободни щатове“, каза той.
 
„Хората наистина се притесняват и точно тук е мястото на полицията и държавата. Всички трябва да се замислим Нашата задача е да има авторитет на институциите и полицаите“, каза той.
 
„Ние принципно хващаме бегълците. Търсим Колев в момента. Нещата никога не изглеждат безнадеждни. Търсим и един затворник от времето на Орешарски“, добави Радев.