"Всички трябва да знаят, не само протестиращите, но и двете дами, всички имат права. Да те могат да протестират. Но да се минава в крайности, те да се чувства застрашени за живота си, е недопустимо". Това заяви Валентин Радев от ГЕРБ по повод блокирането на Корнелия Нинова и Даниела Дариткова в сградата на БНТ по време на вчерашните протести.

Радев посочи, че се е чул с председателя на ПП ГЕРБ по време на ситуацията. След като той ѝ е предложил помощ, тя е запитала за шофьора си Данчо, с когото са се оказали разделени.

"Т.е. стигнали са до такава уплаха. Какво искат протестиращите? Те са искали да ги чуят, техните думи, но чак да се чувстват застрашени (Дариткова и Нинова - бел. ред)"., коментира Радев.

По думите му правителството не се е бетонирало. "Кое правителство се е бетонирало? Третото правителство на Борисов? Два пъти досега правителството се е отказвало. То е обяснило защо е добре да се изчакат изборите. Хората казват "Не може всеки път да сдавате властта. Какво се е случило, че да се сдава властта. Аз, като всички вас, чух какви са мотивите на премиера за смяна на министрите. Ние крайно и винаги сме казвали - затова сме 10 години на власт, за да не допуснем БСП и ДПС", посочи още той.

На въпрос защо точно тези министри бяха сменени и с какви аргументи, той заяви, че щом премиерът е преценил така, значи има повече информация и погледът му е верен.

По думите му смяната на Младен Маринов е било много добро решение. "В МВР винаги трябва да бъде политик, който да погледне системата отвън. Имаше някой реакции, които не са били адекватни по отношение на протестите", заяви Радев.

Що се отнася до гласуваните оставки и неговия вот, той коментира: "Аз не съм някаква самостоятелна единица, аз вярвам на премиера. Никой не знае какво знае премиерът, който е на върха".

Валентин Радев укори поведението на президента по отношение на протестите и говореното срещу правителството.