Представители на малкия и средния бизнес, членове и симпатизанти на НФСБ от Пловдив подкрепиха коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ за предстоящия евровот.
 
„Това са единствените кандидати, които имат основание да се борят за представителство в Европейския парламент, защото са хората, които реално ще свършат работа. Това сме го доказали с работата си тук, в България”, подчерта водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа).
 
По думите му до момента българските представители не са били достатъчно ефективни в работата си и имат редица пропуски.
 
„Иска се ежедневна, постоянна работа, информираност и контрол, какъвто всеки евродепутат има право да упражнява спрямо всички институции. Иска се лична ангажираност и компетентност. Това са все качества, които трябва да притежава всеки един представител на България в Европарламента. В противен случай се стига до там Истанбулската конвенция да се изсипе в последния момент, въпреки че е от осем години, пакетът „Мобилност“, който е от четири години – да се коментира във финална фаза, Пактът за миграция, двойния стандарт – също. С други думи - пропуснат е процеса на подготовка на тези нормативни документи. Тук е работата на евродепутатите да се обезпечат с квалифицирани сътрудници, които да съдействат и своевременно да се коментират тези неща, да се информира българското общество, да се търсят съюзници от останалите държави, за да може да се противопоставим на нормативни документи, които не са съобразени с България”, посочи Валери Симеонов.
 
„Кампанията на Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ се отличава от всички останали, защото тя залага на прагматичното, на отчета и на резултатите. Всички останали говорят в бъдеще време, с пожелателно наклонение, докато ние казваме „ние сме направили това и ние искаме и ще постигнем онова, което е необходимо да бъде защитено като български национален интерес в Европа“, каза и зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев пред пловдивчани.
 
 „С едва девет народни представители, които има НФСБ, се свършиха планини от нерешени неща. Като се започне от оградата на турската граница, промените в Закона за земеделието, защитата на производителите на домашна ракия, на малките търговци на горива и бензиностанции. Няма нищо по-пагубно от една държава, която се управлява от монополи. Ние сме точно на обратния полюс – защитаваме дребният и средният бизнес, които гарантират стабилността на държавата”. Това каза в отговор на многобройните въпроси на пловдивчани и  кандидатът за български представител в Европейския съюз от листата на коалицията Славчо Атанасов.
 
„Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” се явяват на предстоящите избори за български представители в Европейския парламент с №1 в бюлетината.