Прекратяване на пълномощията на народния представител Филиз Хюсменова от ДПС във връзка с подадена от нея оставка е точка първа от предложения дневен ред от проектопрограмата за работа на парламента, публикувана на интернет страницата на институцията.

Като точка втора от предложения дневен ред е изслушването на служебния министър-председател Димитър Главчев относно уволнения и назначения в Държавна агенция „Национална сигурност“, Държавна комисия по сигурността на информацията, Държавна агенция „Технически операции“ и Държавна агенция „Разузнаване“.

Искането за изслушване е внесено от Атанас Атанасов и група народни представители от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ).

По предложение на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) се очаква да бъде изслушан и председателят на ДАНС Пламен Тончев относно постъпили жалби, подадени срещу членове на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница и срещу екипа на Фондация „Даная“, от „Търговска лига - глобален аптечен център“ АД във връзка с отложеното им инвестиционно намерение за създаване на многопрофилна болница „Мама и аз“.  

В проекта за дневен ред за работа на депутатите по предложение на заместник-председателя на ПГ на ДПС Хамид Хамид се очаква да бъде изслушан бригаден генерал Венелин Венев - директор на Служба „Военно разузнаване“ към Министерство на отбраната относно изнесена информация в медиите за вербуване на разузнавачи от Служба „Военно разузнаване“ в кафене „Ларгото“ в центъра на София, от съветника по национална сигурност на премиера Николай Денков – Веселин Марков, по поръчка и по инициатива на ген. Атанас Атанасов с предложение за кариерно повишаване на разузнавачите в службата срещу лична лоялност в полза на ген. Атанас Атанасов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!