Това е наистина дълго отлагана и забравена практика в политическия живот на България и затова като че ли беше неочаквано, но е време да сме в крак с европейската практика. Така в ефира на bTV се изказа депутатката Весела Лечева по повод вота на доверие, който Корнелия Нинова поиска от Националния съвет на БСП.
"Очевиден е фактът, че само за една година БСП спечели доверие на близо 1 милион граждани и няма как да го отречем. Кредитът на доверие е изключително важен за няколко години напред за партията. Трендът е правилен, посоката също. Въпросът е да спечелим доверието на гражданите и да увеличим броя им", добави тя.

Помолена да опише Нинова с две думи, Лечева заяви: "Тя е силна и смела".
 
Думите на Янаки Стоилов за Нинова, че "не може да си независим, ако си имал зависимост в миналото", тя коментира така: "Аз не разбирам тези интерпретации. Каквито и внушения да е имало по отношение на действията й в миналото, тя бе ясна и категорична за съмненията, които се внушаваха, за да ги разсея".

"Никой не иска да опровергае факта, че сме загубили тези избори, но не отричаме и успеха на БСП за година - помните ли как преди година спрягаха, че едва ли ще се вдигнем някога", изтъкна Лечева.

Тя добави, че една от основните грешки на БСП била, че не са оценили "административния натиск на ГЕРБ, защото факт е, че основен рабодотател в България е администрацията". 

Водещата обаче й заяви: "Няма как да има административен натиск във вреда на БСП, извинявам се, но е нелепо това, което говорите - имаше служебно правителство, а президентът Румен Радев в предложен от БСП". Лечева отвърна: "Факт е, че основни работодатели са онези фирми, които разчитат на обществени поръчки. Това няма как да се докаже, но е така".