Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки беше официален гост на митинг в Прага по повод старта на предизборната кампания за Европейски парламент. Редом до него беше президентката на „Национален сбор“ –Франция Марин льо Пен, смятана за един от новите лидери на Европа.
 
„Както вие тук, така и ние в България, много сериозно се подготвяме за предизвикателството на 26 май. А именно - заедно да сложим край на статуквото и да отворим пред народите си нов хоризонт, да дадем нова надежда и за страните си, и за Европейския съюз. През последните години бяхме свидетели на грешни политики, особено по отношение на мигрантите, слабо лидерство и чиновнически диктат от Брюксел. Всичко това отблъсна много хора. Да не говорим, че присъствието в Европейския парламент се възприемаше от някои депутати единствено като начин за правене на лична кариера. Нашата бъдеща група ще покаже съвсем друго поведение, защото всички ние възприемаме политиката като мисия, като начин да направим нещо наистина полезно и добро за народите си“, заяви Марешки пред хилядното множество от чешки привърженици на Движението за Европа на нациите и свободите.

Марешки изтъкна, че предстои историческа промяна на Европейския съюз. По думите му, тази промяна са призвани да извършат именно партиите-членки на това движение като италианската Лига на Матео Салвини, „Партията на свободата“ –управляваща в Австрия, Марин льо Пен и нейния „Национален сбор“ във Франция, чешката „Свобода и пряка демокрация“. 
 


„В нашето движение са новите лидери на Европа. Искаме силен Европейски съюз със силни и благоденстващи нации“, заяви Марешки в Прага.