България трябва да постави много ясно условията си за подкрепа за влизането на Северна Македония в Европейския съюз. На първо място това е признаването в Конституцията  на българската общност. Тя е градивна, полезна общност, която уважава държавата и институциите. Крайно време е да получи нужния статут. Тогава вече можем да кажем, че двустранните отношения са поставени на нова, модерна и прагматична основа, че историята е оставена на историците и няма място в политиката. 

Това заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки на среща с представители на Асоциацията на българите в Северна Македония “Иван Михайлов-РАДКО”. Това е организация, която  защитава правото на гражданите с българско самосъзнание свободно да изразяват своята българска идентичност.

Те благодариха на г-н Марешки и партия ВОЛЯ за разбирането и подкрепата на ценностите, от които се ръководи Асоциацията. Като изразиха надежда за по-широки и взаимно полезни контакти занапред, гостите пожелаха на Веселин Марешки успех на предстоящите в неделя избори за Европейски парламент.