ГЕРБ не бива да се грижи чак толкова за БСП и за вътрешните дебати. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия депутатът от левицата Кристиан Вигенин.

Думите му са по повод спорната Истанбулска конвенция, която предизвика разпалени дебати между Корнелия Нинова и Сергей Станишев. Според политика има текстове, които трябва да бъдат прецезирани. „Нека се обединим наистина около борбата с насилието над жени“, посочи Вигенин. По думите му всеки има право на оценки, а отношението на БСП може да бъде тълкувано разнопосочно.

„Ние можем да обясним позициите си. Нямаме никакви разминавания по отношение на това, че насилието над жени трябва да бъде изкоренено“, смята още Вигенин. Депутатът обясни още, че БСП ще внесе решенията си относно конвенцията. „В нашия дебат не сме коментирали въпроса за трети пол“, заяви още политикът.

По думите му обаче има двусмислени формулировки, което показва, че текстът по своя характер не е съвършен. „Ние ще направим нашите предложения, очакваме и правителството да го направи“, коментира още той. Вигенин обсъди и вота на недоверие, който БСП планира да внесе. Според него трудно може да се говори за съвместни опозиционни действия с ДПС.

„Очевидно стратегията на ДПС е доста по-различна. Ние търсим промяна в управлението“, посочи той. Това е много сериозно политическо разминаване, смята още Вигенин. „Нашите мотиви са готови“, заключи депутатът.