Основната  задача е администрацията да обслужва хората. Това е огромната ми битка – битката за изчистването на корупцията от държавната администрация, заяви пред Нова телевизия вицепремиерът Калина Константинова.

„Виждам натрупване на малка корупция, но във всички процеси. Има неща, които просто са едни неефективности, които бързо и лесно могат да се изчистят с повече контрол и обратна връзка с гражданите”, каза тя и добави, че вчера е научила за една услуга, за чието изпълнение гражданите могат да платят 3 такси.

„Искам да изградя ясна обратна връзка с клиента. Моля, всички, които са забелязали някаква нередност, да ми пишат. Администрацията не спазва собствените си правила, които е създала”, каза още тя.

Константинова коментира и думите на лидера на „Да, България”, който в събота заяви, че има усещане за предсрочни парламентарни избори.

„Факт е, че влязохме в това управление, заявявайки, че най-голямата ни битка ще е с корупцията.

Кризите, които се случват, са паралелни битки, които трябва да водим, без да имаме време за адаптация. Истината е, че това сплотява коалицията, придържаме се много стриктно към коалиционното споразумение. Мисля, че са малко извадени от контекста думите му. На този етап сме много единни, не виждам колебание в коалиционните партньори”, заяви тя.
 
Пред Лора Крумова вицепремиерката разкри и кой е мистериозният господин, с когото е била на премиерата на филма „Петя на моята Петя“.



На снимка, която буквално взриви мрежата, се вижда как мъж, който е застанал за къдрокосата депутатка, е поставил ръката си на доста пикантно място.

Палава СНИМКА 18+ на вицепремиерката Калина Константинова нагорещи мрежата

„Това е моят партньор и бащата на детето ми. Не съм се замисляла за всички ъгли, от които може да бъде заснет човек.

Мъчно ми беше, че през цялото време бяхме с маски, свалихме ги точно за 20 секунди, за да си направим снимка, и така се разнесе като лош пример, защото хората са решили, че сме били без маски. На моя мъж първо му стана забавно, след това – мъчно”, призна тя.