Проф. Николай Петров ми каза: „Няма да допусна по никакъв начин да бъде опетнено името ми, 60 години се боря за него“. Това каза на брифинг министърът на финансите Владислав Горанов след като здравният министър подаде оставка. „Не е сезирана държавната финансова инспекция. Това, с което разполагаме, е одитен доклад от вътрешния одит на Министерството на отбраната от месец март 2017 година. Наистина ще се запознаем още веднъж с този одитен доклад, за да видим дали има твърдения и някакви закононарушения“, коментира Горанов.
По думите му това, което разбира е, че министърът е предприел, макар и да звучи клиширано, морален акт.

„В коридора, когато разбрахме, че това се е случило, тъй като оставката е подадена лично и пред премиера, и на срещата между двамата на 4 очи, това, което разменихме с професора, когото смятам за един много достоен български офицер, беше: „Няма да допусна по никакъв начин да бъде опетнено името ми. 60 години се боря за това име“, каза още Владислав Горанов.

Както БЛИЦ вече информира по-рано днес проф. Николай Петров връчи оставката си на премиера Бойко Борисов и тя бе приета. Най-вероятно проф. Николай Петров е решил да подаде оставка, а премиерът я е приел, за да бъде проверен случаят отново и се вземе окончателно решение от ръководството на ГЕРБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ