Младежите от ВМРО с акция пред ВСС срещу Калин Калпакчиев, който пусна на свобода Джок Полфрийман. Юристът Михаил Петров обясни, че воеводите са внесли сигнал при магистратите заради съмненията им около безпристрастността на постановлението на Калпакчиев, информира БГНЕС.

Считаме, че решението не е взето независимо, посочи той. Според него решението е взето под натиск, както от български политически организации, така и от международни.

Очевидно това решение противоречи и на морала, противоречи на справедливостта, поради което искаме да бъде преразгледано, подчерта Михаил Петров. В решението съдиите постановяват, че няма предишни нарушения на Полфрийман.

Воеводите искат откриване на дисциплинарно производство срещу съдиите и връщане на делото на друг състав. Считаме, че съдиите не са изпълнили стилните норми на българските магистрати, заяви Петров.
Депутатът Юлиан Ангелов също подкрепя младежите, защото те искали справедливост в страната.

Определени съдии си позволяват в България да хвърлят петно върху цялата съдебна система и изпълняват външни поръчки, атакува той и посочи БХК като организация, която защитава правата на убийци, изнасилвачи и която прави всичко възможно тези престъпници да не изтърпят цялата си присъда.

Той иска тези съдии да бъдат отстранени от съдебната система. Не може повече подобни хора да лишават българските граждани от справедливост, категоричен бе Ангелов. Никой не може да заличи това, което Полфрийман е направил, според него. Този човек е извършил убийство, припомни депутатът. Той вижда липса на справедливост в част от българските съдии.