ВМРО отиват сами на парламентарните избори, пише “Труд”. Решението било взето след дискусии в ръководството на партията, където надделяло мнението, че е най-добре партията самостоятелно да премери сили на вота на 4 април. Окончателно отпаднала и идеята за общи листи с ГЕРБ.

“Две трети от Националния съвет на ВМРО подкрепят самостоятелно явяване на партията на предстоящия парламентарен вот, но се водят и коалиционни разговори с НФСБ”, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

От НФСБ смятат, че е по-добре патриотичната коалиция да има общи листи. Според тях дори не стоял въпрос за водачи и за избираеми места.

“Явявайки се като “Обединени патриоти”, безспорно постигнахме най-големия успех за патриотичното движение - изместихме ДПС от ролята на балансьор за властта и за първи път в България имаме управление с участие на патриотични формации.

Това управление беше конструктивно, нашите министри дадоха своя принос за развитието на държавата”, коментира зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Преди няколко дни ВАС върна “Атака” в коалицията. Според вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов ВАС не може да задължи партията му да се яви на избори в коалиция с “Атака”.