Скандалната онлайн книга може да бъде прочетена от деца от всякаква възраст. Тя уж е предназначена за подрастващите момичета, но реално пропагандира избора на пол, насърчава мастурбацията, съдържа рисунки с полови органи и насочва децата към сайтове и платформи, поддържани от различни НПО, които рекламират гей ориентацията. 

Това се казва в позиция на ВМРО.

Това ли е липсващото според авторите сексуално образование? Това е подбуда към ранен полов живот с детайлни инструкции за реализирането му и по същество илюстрациите могат да бъдат определени като порнография.

За подобно подстрекателство има квалифицирани състави в Наказателния кодекс на България и ние призоваваме Прокуратурата да се самосезира и да започне проверка, искат патриотите.

В онлайн изданието има цяла глава за мастурбация и още няколко подробни насочващи материали към избор на сексуален обект/партньор, които са меко казано притеснителни.

Кой от създателите и разпространителите на тази платформа може да гарантира, че деца на 8, 9 или 10 години, примерно, няма да прочетат и видят неща, които са квалифицирани като състави от Наказателния кодекс в Глава Втора. Престъпления срещу личността. Раздел VIII. Разврат, добавят те.

За нас от ВМРО това е тийнейджърският вариант на Истанбулската конвенция, но в много по-скандална опаковка.

Държавата в лицето на Прокуратурата, но и на Министерството на науката и образованието, и Министерство на здравеопазването, трябва да се намеси и да спре разпространението на това „четиво“. Въпросното, предлагано като образователен „флагман“ на „женствеността“ помагало, съдържа твърдения за несъществуващи стереотипи, за правата на жените и отношението към тях в България, които не отговарят на истината.