"Решението на КСНС за Северна Македония е много силен удар върху цялата либерално-глобалистка мрежа в България. Става дума за структура, включваща доста на брой НПО, политически партии, медии, бизнесмени, инфлуенсъри", пише журналистът Петър Волгин в личната си фейсбук страница, във връзка със срещата на КСНС при президента по темата с РС Македония.

В последно време свръхзадачата на тези хора беше да направят всичко възможно България да се откаже от справедливите си искания по отношение на Скопие.

Даже в един момент изглеждаше, че тази цел е постигната. В настоящото управление има две формации - Продължаваме промяната и Демократична България - чиито представители неведнъж са заявявали, че трябва час по-скоро да позволим на Северна Македония да почне преговори за членство.

Че понятия като "национален интерес" и "историческа истина" са остатък от тъмното минало.

Че трябва да мислим икономически, да сме бизнесориентирани вместо патрЕоти. Либерал-глобалистите много умело използваха непомерната суета на Кирил Петков, внушавайки му какви неистови аплодисменти ще получи от целия свят, ако бързичко разсече "македонския възел".

Явно, вдъхновен от тази перспектива, нямащ търпение да бъде провъзгласен за някакъв "балкански Кисинджър", Петков демонстрираше готовност на всякакви отстъпки по отношение на Скопие. Най-лесни за манипулация са хора, които, първо, са влюбени в себе си и, второ, нямат никаква представа от нещата, с които са се захванали.

Изтъкнат наш дипломат предупреди Петков какъв капан му готвят в Скопие

Хубавото е, че този път либерално-глобалистката мрежа в България претърпя фиаско в опитите си да предаде националните интереси. Разбира се, усилията им в тази насока няма да престанат. Кирякстефчовците у нас никога не мирясват.