Журналистът от БНР Петър Волгин атакува с мощен ироничен пост в социалната мрежа Никола Минчев, чието име се спряга за вариант за министър председател.

Волгин е сочен за един от рупорите на руската пропаганда в България.

"Ако по някаква случайност този парламент все пак излъчи ново правителство, няма по-подходящ за поста премиер от Никола Минчев.

Типичен представител на "новите политици" - никакви познания за политиката и политическото, но за сметка на това главата му е пълна с политкоректни клишета, а усмивката му се е превърнала в тик. Освен това всички го харесват - това е най-доброто доказателство, че харесваният е лишен от всякакви качества.

Стойностните личности имат повече противници, отколкото обожатели. Позитивното мислене, което излъчват "новите политици" като Минчев, е поразително.

Поразително е със своята изпразненост от всякакъв смисъл. Днешното позитивно мислене е символ на банален конформизъм и още по-банално желание хамелеонски да се слееш с масата. Точно такива са "новите политици" - роботизирани едноизмерни индивиди, излъчващи "позитивна енергия". Толкова е скучно"