Според "Воля" президентът много бързо се е слял със статуквото. Това се посочва в позиция на партията по повод изминалата една година от президентския мандат.

Основното, което наблюдавахме през изминалата първа година на президентския мандат беше, че Румен Радев подкрепя правителството и неговата политика. От близо 100 закона, приети от Народното събрание, е наложил вето едва на 5 от тях", допълват още от "Воля".

"За съжаление, той не реагира в случаите, в които се предлагаха законови мерки в ущърб на хората. Като например ниската еднократна помощ за новородено дете, пенсиите и други закони, свързани с увеличаване стандарта на живот на българските граждани. Нашите очаквания бяха той да е много по-чувствителен към социалните теми, все пак е избран с подкрепата на лява партия", се допълва в позицията. В нея се отбелязва още, че от "Воля" следват принципа, че независимо кой как е избран трябва да работи в полза на всички граждани.

Считаме обаче, че като човек, който се афишира, че има потенциала да бъде Обединител на нацията, той трябва да работи за издигане авторитета на всички институции в държавата и по-доброто сътрудничество между тях, допълват от "Воля". Според партията в изминалата година се натрупа впечатлението, че Румен Радев много бързо се сля със статуквото и все повече се изявява като президент на БСП, отколкото президент на всички българи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!